NL  ENG
JO JANSSEN ARCHITECTEN
utiliteitsbouw
woningbouw
privť woonhuizen
interieur
stedenbouw
projecten

actueel
activiteiten
publicaties
publicaties archief
contact
profiel
filosofie
MHS, munstergeleen
BR, maastricht
LKM, berg en terblijt
YTW1 kaatsheuvel
MHN maastricht
ARA venlo
CLB maastricht
MJA heerlen
WVD maastricht
AIB maastricht
YTW2 maastricht
WVD maastricht
2001-2003

Het ontwerp is een opeenvolging van ruimtelijk sequenties geworden welke aan elkaar gekoppeld zijn door een parcours. Het huis bestaat uit twee volumes, waarbij het hoofdvolume, bestaande uit drie verdiepingen, een kinderverdieping, woonkamer [inclusief hal] en de verdieping voor de ouders, herbergt. Het bijvolume bevat de woonkeuken en een kelder.
Er is gekozen voor een splitlevel organisatie van ruimten, waardoor de ruimten van de woonkamer, de woonkeuken en de kinderverdieping in elkaar overgaan. Dit heeft geleidt dat de kinderverdieping half verzonken is in het maaiveld en de erboven gelegen woonverdieping boven straatniveau gelegen is, hetgeen de privacy voor de woonverdieping ten goede komt.
De ouders hebben hun eigen verdieping, welke zich op het hoogste niveau in het huis bevindt. De slaapkamer is op het oosten georiŽnteerd [ochtendzon]. Verder bevindt zich op deze verdieping een werkkamer, welke in open verbinding met de hal staat en de mogelijkheid biedt via een smal horizontaal raam uitzicht te hebben op de grenszone met BelgiŽ.
De half verzonken kinderdieping wordt middels twee trappen ontsloten, een vanuit de hal en de andere vanuit de woonkeuken. Het biedt de mogelijkheid voor de kinderen om controle over het huis het hebben, doordat ze de keuze hebben welke route ze nemen om wel of niet het contact met ouders en bezoekers te hebben.
De ramen in de gevels zijn gepositioneerd om uitzicht te generen of daglicht binnen te halen. De grote raamopeningen in de achtergevel [oost] verbinden de woonruimten met de tuin, terwijl de reglitgevel aan de straatzijde zorgt voor een distantiŽring tussen bewoners en voorbijgangers.