NL  ENG
JO JANSSEN ARCHITECTEN
utiliteitsbouw
woningbouw
privé woonhuizen
interieur
stedenbouw
projecten

actueel
activiteiten
publicaties
publicaties archief
contact
profiel
filosofie
In 1990 is Jo Janssen afgestudeerd als architect aan de Academie van Bouwkunst te Maastricht met het project ‘Colligo Mobile”, een civieltechnisch bouwwerk dat zich over het water verplaatst van wereldstad naar wereldstad, om daar operationeel te worden als podium voor popmuziek. Dit project werd genomineerd voor zowel de Archiprix 1990, de Architectuurprijs Euregio 1991 alsook voor de Henriëtte Hustinx-prijs 1992. Naar aanleiding van het afstudeerproject en diverse andere projecten, waaronder prijsvragen, is van het Fonds voor Beeldende Kunsten, Vormgeving en Bouwkunst een startstipendium ontvangen. In 1995 en in 1997 is het werk door het Fonds voor Beeldende Kunsten, Vormgeving en Bouwkunst bekroond met het uitreiken van een werkbeurs.

Vanaf 1995 is er regelmatig deelgenomen aan prijsvragen, hetgeen in 1996 geleidt tot het winnen van de prijsvraag voor het hoofdkantoor voor de Waterleiding Maatschappij Limburg te Maastricht en voor woningbouw Leesten-De Enk te Zutphen. In 1998 werd de prijsvraag voor het directiegebouw voor de Open Universiteit Nederland te Heerlen gewonnen, alsook de prijsvraag voor het Kantongerecht te Enschede in 2000 en de prijsvraag voor 80 woon-werk appartementen Céramique te Maastricht in 2001.

Jo Janssen is als docent verbonden aan de Provinciale Hogeschool Limburg in Diepenbeek België. Sinds 1998 is er een samenwerkingsverband met prof. ir. Wim van den Bergh. Sinds 2012 is er een samenwerkingsverband met ir. Harry Reijnders [voormalig NS bouwmeester].