NL  ENG
JO JANSSEN ARCHITECTEN
utiliteitsbouw
woningbouw
privé woonhuizen
interieur
stedenbouw
projecten

actueel
activiteiten
publicaties
publicaties archief
contact
profiel
filosofie
blue bay, curacao
lions rock resort, curacao
treebeek centrum, brunssum
sphinx belvédère, maastricht
tarcisiuslocatie, brunssum
limburgiaterrein, brunssum
berkenlaer, venray
bergen op zoom
vroendaal, maastricht
zutphen
scharn-noord, maastricht
herdenkingsplein, maastricht
salvator, roermond
hazendans, maastricht
piazza céramique, maastricht
renovatie 97 appartementen, roermond
1998-2002

Door een aantal ingrepen in het complex te voorzien, is getracht om niet alleen een nieuwe fysiek, veilige situatie te creëren. Ten eerste is er voor gezorgd dat de openbare route over de binnenplaats afgesloten werd en de binnenplaats weer de plaats voor de bewoners is. De binnenplaats was bij voorkeur ingericht met bomen, echter door de eronder liggende parkeergarage is dit onmogelijk. Er is daarom een combinatie gezocht door nieuwe trappenhuizen te ontwerpen, welke deels begroeid zullen worden met klimop, om zo als grote bomen op de binnenplaats te fungeren. Deze trappenhuizen zijn zo ontworpen dat ze makkelijk beloopbaar zijn en beschutting bieden tegen weersinvloeden, waardoor ze misschien ook gebruikt worden voor dagelijks verkeer. Verder is een nieuwe inrichting voor het voorterrein ontworpen, op zodanige wijze dat de voetganger de prioriteit krijgt ten opzichte van de auto. De bestaande entree is vergroot door de onderdoorgang dicht te zetten en hier een hal te ontwerpen, welke wat betreft maat en schaal past bij een dergelijk complex. De hal heeft meerdere functies, te weten: binnenkomen, ontmoeten [stoelen en een ontworpen bank], wachten op vervoer.