Responsive image
year | 1997
place | Kerkrade
category |
GSK
The assignment required an extension of a consultation room, a meeting room and a boardroom. The existing forms an approximate amorphous whole, due to the difference between the factory and the office part. A possible extension does not make it any better.
Designing one intervention that ensures that the sum of buildings, factory, office and extension, is combined in one, the building complex becomes purer: there is clarity and the entrance becomes recognizable.
The screen creates a clear entrance with a transition area, a patio, and is not closed but partially transparent: it blocks the sunlight and especially the solar heat. One can look outside through the screen and see the street, while there is a limited view of the building from the street. During the evening, the underlying illuminated windows are visible from the street. Placing a tree in the patio will cool the patio.
The screen is also used for the corporate advertising.

Design - Realization: 1995 - 1997
Address: Klarenanstelerweg, Kerkrade
Client: Sanodent, Kerkrade
Project Team: Jo Janssen, Paulus Egers